Mint a legtöbb weboldal, a www.gh-portal.hu is cookie-kat használ a működéséhez. Tudomásul veszem, hogy a Go-Home Kft. szolgáltatásai teljesítéséhez személyes adatot használ fel. Az adatkezelés szabályait az Adatvédelmi Tájékoztatóból megismertem, azokat elfogadom.

Hozzájárulok

Így lesz tágas és világos a garzon

Egy lakás berendezése sok kreativitást, ötletességet, rugalmasságot és nem utolsósorban szépérzéket követel. Bár a feladat nem könnyű, a legtöbben mégis örömüket lelik abban, hogy stílusuknak és életvitelüknek megfelelővé alakítsák az otthonukat.

Ha a kiindulási alap egy apró, ráadásul sötét lakás, az bizony megnehezítheti a dolgodat, de a profik tanácsait követve egy félhomályos garzonból is kényelmes, világos és hívogató otthont alakíthatsz ki.

Párosan szép

Egy garzonlakás, méreteiből adódóan, legfeljebb kettő, de sokszor csak egyetlen ember otthonául szolgál. Bár egy 30 négyzetméter alapterületű lakásban nem lehet - de legalábbis igen körülményes - tízfős vacsorát szervezni, ezt nem jelenti azt, hogy időnként nincsenek vendégeid - például meglátogat az anyukád, felugrik a barátnőd egy teára vagy nálad éjszakázik a párod.

Az ilyen esetekre nem árt, ha van otthon egy plusz szék, ahová a vendéget leültetheted, de szükségtelen felesleges bútorokkal telezsúfolni a lakást.

Fogadd el, hogy nem ez a lakás lesz az, ahol nagy családi karácsonyt tarthatsz, éppen ezért a hatszemélyes étkezőasztalt sem tudod soha kihasználni, ellenben rengeteg helyet foglal.

Ugyanakkor, ha minden használati tárgyból csak egyet tartasz, az rideggé és barátságtalanná teheti a lakást.

lakberendezők szerint egy garzonban az ideális szám a kettő - nemcsak székekből és kávéscsészéből, de dekorációs tárgyakból is érdemes párosával vásárolnod.

Ha így teszel, a lakás szellős és rendezett marad, ugyanakkor a párban álló tárgyak azt a benyomást keltik, hogy ez egy hívogató, nyitott, barátságos hely, így mindenki - a ház lakóját is beleszámítva - örömmel lépi majd át a küszöböt.

Skandináv stílus

Most, amikor tulajdonképpen bármilyen színnel és anyaggal lehet borítani a falakat, kezdi el újra reneszánszát élni az egyszerű, tiszta fehér. A világosra festett térelválasztók, ha a megfelelő lakberendezési stílussal párosítod őket, a legkevésbé sem nevezhetőek unalmasnak.

Bár idehaza még mindig hódít a mediterrán stílus, egyre többen fordulnak a skandináv lakberendezés felé - köztük jó néhány lakberendező is, akik hamar felismerték, hogy a tiszta, kifinomult stílus nemcsak a tágas északi lakóházakban, de az apró nagyvárosi garzonokban is jól mutat.

A térérzetet jelentősen növeli, ha a lakás minden falát ugyanazzal a világos - vagy akár fehér - színnel fested le, a padló burkolására pedig ugyanazt az anyagot használod - ha a stílusnál szeretnél maradni, lehetőleg hajópadlót vagy fa utánzatú laminált burkolót.

Ha a fehér színt túl sterilnek érzed, használj természetes árnyalatú kiegészítőket - a sötétbarna és a mélyzöld remekül illik a skandináv stílushoz, de ha egy kicsit megbolondítanád vagy nőiesebbé tennéd az északi mintát, használj halványrózsaszínt vagy mályvát.

A kiegészítőkről sem kell lemondanod, de a dekorációk kiválasztása során is törekedj arra, hogy a tárgyak a minimál stílust tükrözzék - a formájuk legyen letisztult, anyaguk pedig természetes.

Tarts bátran szobanövényeket, de csak apró növésű, nem túl terebélyes példányokat. Ezek a kiegészítők jól illenek a skandináv stílushoz, és a garzont is otthonossá, mégis élhetővé teszik.

Fények és csillogás

Azoknak, akik a skandináv lakberendezést túlságosan hidegnek és feszesnek tartják, vagy egyszerűen nem tudnák összeegyeztetni az életstílusukkal, a lakberendezők a 2011-es év másik nagy befutóját, a glamrock stílust ajánlják - persze garzonra szabva.

A fémes csillogásból, flitterekből és extrém díszítőelemekből a szakértők szerint a fényvisszaverő felületeket mindenképpen érdemes beemelni a garzonok világába is. Ez megvalósulhat akár egy egészen sötét, fekete üvegasztal kiválasztásában is, ha ugyanis a felület csillog, illetve tükrözi a fényt, azzal világosabbá teszi a teret - így a sötét színű bútorok sem kerülnek tiltólistára.

A fényes felületek ráadásul optikailag nagyítják a teret, így érdemes ilyen anyaggal borítani például a beépített szekrényt is - ha nincs pénzed új ajtókat vásárolni, némi öntapadós tapéta és egy kis kézügyesség is csodákat tehet. Bár nagyobb anyagi ráfordítást igényel, azon is érdemes elgondolkodni, hogy tükörrel borítsd a szekrény ajtaját - ezzel ugyanis kétszeresére növeled a térérzetet.

Az eredeti cikket megtekintheti ITT


Tíz dolog, amit ingatlanvásárlás előtt kérdezz meg az eladótól

2021. január 25.

INGATLANBAN OTTHON VAGYUNK!

2016. július 27.

Az enteriőr színek pszichológiai hatása

2020. augusztus 06.

HOZZÁNK JÖSSZ?

2015. november 06.

Milyen a jó ingatlanhirdetés? 10+1 tipp

2020. augusztus 03.

Decemberben MINDEN INGYEN!

2015. december 08.

MONDJON IGENT!

2015. november 24.

ELADÓ LAKÁS VAN?

2015. november 17.

HÁZASODNÁNK!

2015. október 30.

Itt találhatod meg álmaid otthonát!

2016. március 16.

Mi az egyszerűsített műszaki állapotfelmérés?

2012. december 14.

PORTÁLUNK INGYENES! Kattints a HIRDETÉS FELADÁS gombra! Regisztrálj MOST!

2016. február 08.

Hirdessen a JÖVŐ INGATLANPORTáLJáN INGYEN!

2014. január 07.

MÁR A DOBOZOLÁSON JÁR AZ ESZE?

2015. november 12.

Igen, jól látjátok!

2015. november 02.

AZ ELSŐ INGATLANTÖRZSKÖNYVES FALU!

2018. január 05.

EZT SÜTÖTTÜK KI AZ ÜNNEPEKRE!

2015. december 03.

ÚJ TÁVLATOKAT NYITUNK!

2016. július 25.

PORTÁLUNK INGYENES! Kattints a HIRDETÉS FELADÁS gombra!

2016. január 29.

Portálunk INGYENES!

2016. január 25.

PORTÁLUNK INGYENES! REGISZTRÁLJ MOST!

2015. december 01.

MEGÉRKEZTÉL!

2015. november 04.

Mi az épületenergetikai tanúsítvány?

2012. december 14.

HÁZ(I) FELADAT?

2015. november 10.

Hirdess és keress nálunk!

2016. március 16.

Mire figyeljünk ingatlan-vásárláskor?

2020. augusztus 03.

HIRDESSEN NÁLUNK INGYEN!

2016. március 31.

INGATLANT KERESEL? ITT MEGTALÁLHATOD AZ ÚJ OTTHONOD!

2016. május 09.

GH-PORTAL - Ingatlanban otthon

2016. április 10.

INGYENES!

2016. április 18.

elérhetőségeink

Go-Home kft.

adószám: 14375370-2-02

info@go-home.co.hu go-home_kft Go-Home a Facebookon

hirdessen nálunk

ingyen!

Regisztráljon, és adja fel hirdetését rejtett költségek nélkül, teljesen díjmentesen!

hirdetés feladás

Az oldalon megjelenő műszaki, formai és tartalmi elemek a Go-Home kft. többszörös védelem, oltalom alatt álló szellemi termékei, amelyek másolása, további felhasználása, megjelenítése jogi következményekkel jár!
Copyright 2023 © Go-Home Kft.